L'ESPAI HISTÒRIC COM A MUSEU VIU: UNA MIRADA SITUADA I HISTÒRICA COM A EIX D'INNOVACIÓ DOCENT. - ROCA, GUILLEM; GUTIÉRREZ-UJAQUE, DANIEL (Imago Temporis. Medium Aevum, 2023)
Aquest article exposa la proposta metodològica realitzada durant dos cursos acadèmics a l'assignatura "Geografia i Història" del grau en Educació Social de la Universitat de Lleida. La pro¬posta es basava en l'anàlisi del centre històric de la ciutat atorgant-li una dimensió social i històrica. L'estudi històric i espacial de diferents espais, entesos com a museus a l'aire lliure, s'utilitzava com a catalitzador per reflexionar sobre problemes que, actualment, afecten la comunitat de veïns del centre històric. L'experiència --que formà part de la convocatòria de Millora de la Formació Universitària de la UdL-- demostra l'eficàcia de posar els espais, juntament amb el seu context històric, com a protagonistes del relat històric per generar un aprenentatge actiu i coherent amb les necessitats formatives dels estudiants del grau en Educació Social.