Przestrzenie kultury książki w publikacjach z zakresu savoir-vivre’u. Od PRL do Facebooka - Stanisława Kurek-Kokocińska (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2023)
Autorka […] bez przesady można powiedzieć, że zainicjowała zapełnianie jednej z białych plam na mapie badawczej […] dyscypliny (obecnie będącej częścią nauk o komunikacji społecznej i mediach).[…] podjęła temat oryginalny, ważny, aktualny. Należy mieć nadzieję, że badania będą kontynuowane. Z recenzji prof. Jadwigi Woźniak-Kasperek Publikacja stanowi oryginalne, aktualne, ważne z punktu widzenia nauk humanistycznych i społecznych […] rozwiązanie problemu badawczego. […] Jej wartością dodaną i unikatową jest wyzyskanie obszernego korpusu tekstów źródłowych. Autorko wykazuje się w niej dużą erudycją, co w połączeniu ze wspomnianą wielokontekstowością sprawia, że praca jest ciekawa dla potencjalnego czytelnika. Z recenzji prof. Anity Has-Tokarz